Måltidsdryck

Med vårt produktkoncept ”Beskows Vy” vill vi erbjuda en utpräglad måltidsdryck.

Men vad betyder det egentligen?

Måltidsdrycker som förhöjer måltiden

Målsättningen när vi kombinerar dryck och mat är att balansera smaker och som helhet förhöja måltiden. När allt interagerar och samspelar har vi en lyckad matchning!

En alltför söt dryck tar ofta en dominerande roll i mötet med det vi har på tallriken, och vi förlorar möjligheten hos våra sinnen att uppleva matens alla smaker. En liknande effekt kan uppstå om drycken är väldigt smakintensiv eller har en obalanserad pikant hetta (t ex av ingefära eller chili). Då är drycken respektive maten var för sig bättre än kombinationen.

Den generella formulan för att mat och dryck i kombination ska ”matcha”, är nämligen att smakintensitet, syra och sötma hos ”maten” respektive ”drycken” balanserar i någotsånär nivå.

För att kvalificera våra alkoholfria drycker som verkligt relevanta och passande måltidsdrycker så måste vi alltså behärska och styra sötma och smakintensitet.

Beskows Vy är framtagen för måltidsmötet. Pigg uppfriskande syra, aromrik men inte mäktig och dominant. Dryckerna är finstämda, med återhållsam sötma (innehållet av fruktsocker är som jämförelse bara ca 40% av en typisk äppelmust).

Förslag på hur våra drycker kan användas i matkombinationer finner du under rubriken ”passar till” som vi anger i produktinformationen.