Måltidsdryck

Med vårt första produktkoncept ”Beskows Vy” vill vi erbjuda en utpräglad alkoholfri måltidsdryck. Vi är inte blygsamma, ambitionen är att vara det mest relevanta alternativet vid betydelsefulla måltidstillfällen.

VY alkoholfri är lika omsorgsfullt förädlad som ett respektabelt vin, men förstås utifrån helt andra förutsättningar.

För att kvalificera en alkoholfri dryck som en verkligt kvalificerad måltidsdryck så måste vi i första hand behärska sötman. Sötma är absolut gott många gånger, men oftast inte så bra i mötet med det vi har på tallriken (om det inte är fråga om en söt anrättning förstås, t ex dessert).

VY alkoholfri innehåller bara 40% av det fruktsocker som finns i en typisk äppelmust.

Den generella formulan för att mat och dryck i kombination ska ”matcha”, är att smakintensitet och sötma hos ”maten” respektive ”drycken” balanserar i någotsånär nivå. En söt dryck får ofta en alltför dominerande effekt som gör att vi inte upplever matens smaker som den förtjänar. Sammantaget blir det oharmoniskt och inte alls så som när vi lägger engagemang i att kombinera vinet med maten för en lyckad matchning och då som helhet förhöja upplevelsen av måltiden.

Beskows Vy är framtagen för måltidsmötet. Drycken är finstämd, med återhållsam sötma. Aromrik men inte mäktig och dominant.

Förslag på dryck och matkombinationer finner du under rubriken ”passar till” som vi anger i produktinformationen.