Odlingsförutsättningarna på sluttningarna mot havet är optimala, och med de bästa vyerna så måste väl också råvarorna smaka bäst…

Synintryck påverkar starkt och berör känslor. Namnet ”VY” kom till oss nästan som självskrivet.
På samma sätt som skidsemestern på någon skön alptopp hade laddat mig med energi vinter efter vinter, så kände jag plötsligt igen samma typ av energi när jag vistades på Bjärehalvön.
För mig är det till stor del synintrycken med vidsträckta vyer och den fria luften högt mot himlen som får mig att känna en hisnande frihetskänsla och förnimmelse av urkraft.
Bjärehalvön skjuter ut som en tunga i Kattegatt, omgiven av blått hav.  Äpplena har ett underskönt sommarhäng mot en fond av havet, och slånbären njuter definitivt också sitt otium längs Solsidans karga kustremsa. Odlingsförutsättningarna på sluttningarna mot havet är optimala och med de bästa vyerna så måste väl också råvarorna smaka bäst…
Jag kom till Bjäre 2012 för att gifta mig med Sara, men det blev samtidigt också med Bjäre. Ett par år senare flyttade vi hit.
En fantastisk plats och begärliga vyer. Här finns oändliga möjligheter!
Den tecknade illustrationen som pryder etiketten symboliserar vad vi är och kommer ifrån. Glaset är placerat i äppelodlingen ovanför vårt hem i Båstad och rymmer essensen av en fantastisk plats. Kattegatt glittrar mellan träden. Bakom idé och design står vännerna på Neumeister i Malmö. Illustrationen är tecknad av Steven Noble.

En vy från Bjäre och en vision att bygga företag och framtid på.

Beskows VY.